Yorumlar
İcra Ve İflas Hukuku (Özel Ders)
₺5.995,00
Öne Çıkanlar
- Eğitime Anında Başla
- Kamu ve Özel Sektörde Geçerli
- Bilgisayar, Telefon ve Tabletten Erişim
- Online Tüm Dersler: Eğitim programına kayıt yapan öğrenci, kurum tarafından belirlenen zaman dilimlerinde tüm derslerin online eğitimine katılarak soru bankası ve deneme sınavlarından yararlanabilir. Ayrıca tüm dersler ile ilgili basılı yayın da gönderilmektedir.
- Offline Tüm Dersler: Eğitim programına kayıt yapan öğrenci, sisteme stüdyo ortamında çekilen videolarını istediği branş ve konuyu seçerek öğrenime devam edebilir. Ayrıca Offline tüm dersler eğitim setimizde soru havuzu, deneme sınavları ve basılı yayın bulunmaktadır.
- Online Tekli Ders: Eğitim programına kayıt yapan öğrenci, sadece kayıt yaptığı dersin kurum tarafından belirlenen zaman dilimlerinde online eğitim videolarını ve aynı branşa ait soru havuzundan faydalanabilmektedir.
- Offline Tekli Ders: Eğitim programına kayıt yapan öğrenci, sadece kayıt yaptığı dersin sistemde yüklü olan offline eğitim videolarından ve aynı branşa ait soru havuzundan faydalanabilmektedir.
- Birebir Özel Ders: Eğitim programına kayıt yapan öğrenci, eğitmenle ortak zaman diliminde yüz yüze veya online olarak özel ders alabilmektedir.
- Türkçe (6)
- Matematik (6)
- Türk Kültür ve Medeniyetleri (6)
- Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi (6)
- Temel Yurttaşlık Bilgisi (6)
- Anayasa Hukuku (7)
- İdare Hukuku (7)
- İdari Yargılama Usulü (7)
- Hukuk Yargılama Usulü (7)
- Medeni Hukuk (7)
- Borçlar Hukuku (6)
- Ceza Hukuku (6)
- Ceza Yargılama Usulü(6)
- Ticaret Hukuku (6)
- İş Hukuku (5)
- İcra ve İflas Hukuku (6) oluşmaktadır.
Lex Faculty, Türkiye’de hukuk alanında yapılan ve/veya yapılacak olan tüm sınavlar için birebir ders, grup dersleri ve online/offline eğitimleri veren bir kuruluştur. Akademik kadrosu Türkiye’nin tanınmış Akademisyen ve Avukatlarından oluşmaktadır.
Misyonu: Öğrencilerin, kendi eğitimcilerinin yanı sıra Türkiye’nin farklı üniversitelerinde görev yapan Akademisyenlerden de eğitim alıp başarısını artırmasına olanak sağlamaktır.
Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı (HMGS), Adli Yargı Sınavı, İdari Yargı Sınavı ve Vize-Final Sınavları için online ve offline tüm dersler, online ve offline tekli dersler ile birlikte birebir özel derslerden oluşan eğitimleri vermektedir.
LexFaculty’de yer alan eğitimlerimiz Türk Hukuk Sistemi mevzuatı ve üniversitelerin eğitim içeriklerine göre düzenlenmiş kapsamlı bir hukuk eğitimi programıdır.
Eğitim programlarımıza sınava yönelik olarak Türkiye’de Hakim, Savcı ve/veya Avukat olarak görev yapmak isteyen tüm hukuk mezunları ile birlikte vize ve final sınavları için destek almak isteyen tüm hukuk öğrencileri katılabilir.
Ayrıca Hukuk fakültesinde okumayıp genel kültür ve/veya özel ilgi alanı hukuk olan tüm bireyler yaş veya akademik sınırlama olmaksızın faydalanabilir.
Eğitimlerimiz farklı kategorilerde gerçekleşmektedir:
Deneme sınavı, öğrencilerin çalıştığı konularda başarılı ve eksik olduğu konuları saptayıp edinilen başarıya göre öğrencilerin çalışmalarını planlamasına olanak sağlayarak eksikliklerini gidermesini sağlar.
Deneme sınavının bir diğer faydası ise öğrenciye ÖSYM sınavlarına prova sınavı olarak öğrencilerin zaman ve stres yönetimi ile çeşitli soru tarzlarını birlikte çözme olanağı tanır.
Öğrenci, online ve offline tüm dersler eğitimi aldığında ve sınavda başarı olamadığı taktirde, üç sınav dönemi boyunca internet üzerinden derslere erişim saylayabilmektedir.
Soru ve/veya sorunlarınız için 7/24 [email protected] mail adresine, her gün saat 09.00 - 21.00 arası Whatsapp üzerinden veya 0216 759 10 40 üzerinden ulaşabilirsiniz.
Savcı olabilmek için 4 yıllık lisans hukuk fakültesi mezunu olmak gerekmektedir. Ardından adli yargı sınavı ile birlikte alınacak puan üzerinden stajyer olarak savcı olunur.
Adli yargı Hakimi Hukuk Mahkemeleri ve Ceza Mahkemelerinde görev yapan hakimlerdir. TMK, TCK vb. ilgili kanun maddeleri doğrultusunda dosyaları karara bağlarlar.
Kamu - Kamu, Özel kişi - Kamu veya Kamu - Özel kişi arasındaki uyuşmazlıkları karara bağlar.
Hakimlik sınavı genellikle yılda bir defa ve Kasım ayında gerçekleşir. Fakat bazı yıllarda iki defa sınav yapıldığı da olmuştur.
T.C. vatandaşı olan, Hukuk Fakültesi mezunu olup (mezun olduğu lisans programı kodu 3209 olanlar), yazılı giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış adaylar başvurabilecektir. Yabancı bir hukuk fakültesini bitirenlerden Türkiye'deki hukuk fakülteleri programlarına göre eksik kalan derslerden sınava girip başarılı olanlar da sınava başvurabilirler.
Adli Yargı-Avukat Sınavına; T.C. vatandaşı olan, Hukuk Fakültesi mezunu olup (mezun olduğu lisans programı kodu 3209 olanlar), yazılı giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 45 yaşını doldurmamış adaylar başvurabilecektir. Yabancı bir hukuk fakültesini bitirenlerden Türkiye'deki hukuk fakülteleri programlarına göre eksik kalan derslerden sınava girip başarılı olanlar da sınava başvurabilirler.
T.C. vatandaşı olan, yazılı giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış, Hukuk Fakültesi veya Hukuk Bilgisine programlarında yeterince yer veren Siyasal Bilgiler, İdari Bilimler, İktisat ve Maliye alanlarından en az dört yıllık yükseköğrenim mezunu adaylar başvurabilecektir.
Yabancı bir hukuk fakültesini bitirip de Türkiye'deki hukuk fakülteleri programlarına göre eksik kalan derslerden sınava girip başarılı olanlar ile Hukuk Fakültesi dışında hukuk veya hukuk bilgisine programlarında yeterince yer veren siyasal bilgiler, idarî bilimler, iktisat ve maliye alanlarında en az dört yıllık yükseköğrenim yapmış veya bunlara denkliği kabul edilmiş yabancı öğretim kurumlarından mezun olanlar da sınava başvurabilirler.
Bu adayların başvurularında mezun olunan lisans alanının geçerliliğine ilişkin kontrol, ÖSYM tarafından yapılmayacaktır.
Adli Yargı sınavı toplam 100 sorudan oluşmaktadır.
30 soru Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinden;
35 soru Ortak Alan testinden;
35 soru ise Adli Yargı testinden;
İdari Yargı sınavı toplam 100 sorudan oluşmaktadır.
30 soru Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinnden;
Türkçe (6)
Matematik (6)
Türk Kültür ve Medeniyetleri (6)
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi (6)
Temel Yurttaşlık Bilgisi (6)
35 soru Ortak Alan testinden;
Anayasa Hukuku (7)
İdare Hukuku (7)
İdari Yargılama Usulü (7)
Hukuk Yargılama Usulü (7)
Medeni Hukuk (7)
35 soru ise İdari Yargı testinden;
Borçlar Hukuku (Genel Hükümler) (7)
Ceza Hukuku (Genel Hükümler) (7)
Vergi Hukuku (7)
Vergi Usul Hukuku (7)
Maliye – Ekonomi (7)) oluşmaktadır.
Sınav iki oturum şeklinde uygulanır. İlk oturumda tüm adaylar sınava girer ve Genel Yetenek-Genel Kültür testi (30 soru) ile Ortak Alan Bilgisi testinden (35 soru) toplan 65 sorudan sınava girilecek.
İkinci oturuma ise başvuru durumuna göre ayrılacak. Sınav Adli Yargı Sınavı, Adli Yargı Avukatlık Sınavı ile İdari Yargı sınavı olarak ayrılacak. Adaylar başvurduğu sınavın oturumuna tek girebilecektir.
Adli Yargı Sınavı, Adli Yargı Avukatlık Sınavı ve İdari Yargı yazılı sınavında başarılı olma koşulu 100 puan üzerinden 70 puandır. Sınavı başarılı olarak tamamlayan adaylar Adalet Bakanlığı tarafından yapılacak olan mülakat sınavına başvuru hakkı elde eder. Mülakatta her yıl değişmekle birlikte belirlenen kontenjanın 3 katı aday mülakata alınır.
Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı (HMGS) hukuk fakültesinden mezun olan (24 Ekim 2019 tarihinden sonra kayıt yaptırıp 31 Mart 2024 tarihinden sonra mezun olan) ve Türkiye’de avukatlık mesleğini icra etmek isteyen avukat adaylarının avukatlık stajına başlamak için ÖSYM tarafından gerçekleştirilen avukatlık yeterlilik sınavıdır.
Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavına (HMGS) Türkiye’de öğrenim görüp ve 24 Ekim 2019 tarihinden sonra kayıt yaptırıp 31 Mart 2024 tarihinden sonra mezun olan Hukuk Fakülteleri mezunları ile birlikte Yurtdışında Hukuk Bölümünden mezun olup denklik alan Hukuk fakültesi mezunları girer.
Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı (HMGS) her yıl Nisan ve Eylül aylarında olmak üzere yılda iki defa uygulanır.
Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı (HMGS) ÖSYM’nin koordinatörlüğünde çoktan seçmeli sorulardan oluşarak tüm Türkiye’de aynı zaman diliminde uygulanır.
Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı (HMGS) aşağıdaki derslerden ve puan ağırlığından oluşmaktadır.
a) Anayasa Hukuku 6 puan,
b) Anayasa Yargısı 2 puan,
c) İdare Hukuku 6 puan,
ç) İdari Yargılama Usulü 4 puan,
d) Medeni Hukuk 12 puan,
e) Borçlar Hukuku 10 puan,
f) Ticaret Hukuku 10 puan,
g) Hukuk Yargılama Usulü 8 puan,
ğ) İcra ve İflas Hukuku 6 puan,
h) Ceza Hukuku 8 puan,
ı) Ceza Yargılama Usulü 6 puan,
i) İş Hukuku 6 puan,
j) Vergi Hukuku 4 puan,
k) Vergi Usul Hukuku 2 puan,
l) Avukatlık Hukuku 4 puan,
m) Hukuk Felsefesi ve Sosyolojisi 4 puan,
n) Türk Hukuk Tarihi 2 puan
Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı (HMGS) 100 sorudan oluşmaktadır ve baraj puanı 100 puan üzerinden 70 puandır. 70 ve üzeri puan avukat adayları sınavı başarılı olarak tamamlamış olacaktır.
Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı (HMGS) müfredatı Türkiye Cumhuriyeti Anayasa’sı ve Kanunlarından oluştuğu için 4 yıllık Hukuk Fakültesi derslerinin çoğunu kapsamaktadır. Aday öğrenci sistemli ve düzenli bir şekilde programlı olarak çalışmalarını sürdürüp çok sayıda soru çözerek hazırlanmalı. Aralıklı tekrarlar yapıp ÖSYM müfredatına uygun deneme sınavlarına girerek eksikliklerini tespit edip bu eksikliklerine yönelik planlamayla çalışmalarını düzenlemelidir.
Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı’ndan (HMGS) başarısız olan (70 puanın altında puan alan) adaylar 6 ay sonra gerçekleştirilecek olan sınava tekrar katılabilir. Avukat adayının sınav hakkı ile ilgili herhangi bir sınırlandırma yoktur. Aday istediği kadar sınava girebilir.
Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı’nda (HMGS) not ortalamasının herhangi bir etkisi yoktur.
Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavına (HMGS) Türkiyede yer alan hukuk fakülteleri öğrencilerinden girmeye hak kazanan kişi sayısı 16.000 bin civarındadır. Her yıl yurtdışından Türkiye’de çalışmaya gelen hukuk fakültesi mezun sayısı da 4.000 civarıdır. Bu da yılda 20.000 civarı öğrencinin sınava girmeye hak kazandığını göstermektedir.
Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı (HMGS) Türkiye’de Avukatlık Stajı için zorunlu bir ön koşuldur fakat yüksek lisans ve/veya master programları için zorunlu bir koşul olmadığından yüksek lisans ve/veya master programına başlamak için lisans eğitimini tamamlayıp diplomaya hak kazanmanız yeterlidir.
Sıklıkla Birlikte Alınanlar
Yorumlar
0 yoruma göre
Düşüncelerini paylaş
Bu eğitimi kullandıysanız, düşüncelerinizi diğer kişiler ile paylaşın